ARCHIEF

Deze producties zijn op zolder opgeborgen en worden in principe niet meer gespeeld. Met een * gemarkeerde voorstellingen willen we op speciaal verzoek van zolder halen.

Reünie *

De finale was bereikt. De tegenstander: West-Duitsland. De wedstrijd begon uitstekend voor Nederland. Na snel combinatievoetbal drong Johan Cruijff de Duitse zestienmeter binnen. Hier werd hij onderuit gehaald door Ulli Hoenness. De penalty werd onberispelijk ingeschoten door Neeskens en Nederland leidde na 1 minuut de finale, een gedroomde voorsprong. De droom bleek zich echter te ontwikkelen tot een nachtmerrie. De Duitsers kwamen terug via een strafschop, verkregen na een gemakkelijke val van Holzenbein (vette schwalbe). Vlak voor rust kwamen de Duitsers op 2-1 via een klungelig doelpunt van Gerd Müller. Ondanks verwoedde pogingen om in de tweede helft het tij te keren trokken de Duitsers de winst naar zich toe. Een ontredderd Oranje bleef achter. Het totaalvoetbal bleek net niet genoeg voor de wereldtitel.
In Reünie ontmoeten Danny Cruijff, Monica Neeskens, Maya Suurbier, Loes Rijsbergen en Hansje van der Kerkhof elkaar na 36 jaar bij Hansje thuis in Oirschot. Daar praten zij nog eens na over de verloren finale tegen de Duitsers en vooral over de aanloop tot die finale. Hoe zat het met de zogenaamde zwembad-affaire…? Danny Cruijff voert het hoogste woord. Het wordt ondanks de hapjes en de vele drankjes géén gezellige bijeenkomst.

Spel: Albertine de Kanter, Linda Møller, Anna Nicolaï , Mechteld Schelberg / Pieternel Bollmann, Magali de Frémery
Tekst: 
Leopold Witte
Regie:
 Arjan Bouwmeester
Bewerking: Theatergroep Plankgas

meer weten over
een voorstelling
klik op het huisje

en ze leefden nog lang offers en koffers schoon NU EVEN WEL achter de berken

Footer